Jordemoder Edith Mihura

Din private jordemoder i Helsingør og Nordsjælland

Fødsels - og forældreforberelses workshops i Helsingør

I 2023 forventes fødselsforberedelses workshops i det nye år i samarbejde med Pilateshuset  Helsingør.

Fødsels - og forældreforberedelse hele vejen rundt om den nye familie og Det Forunderlige Livsskifte. Fra graviditet, igennem fødslen og efter fødslen.

Workshops hvor du og din fødepartner vil tage hjem, med dyb viden samt enkle praktiske værktøjer til både, før, under og efter fødslen.

På workshoppene vil jeg bl.a. komme ind på:
Fødslen psykologi.
Føslen fysiologi.
Fødslens dynamik.
Støttende vejrtrækning og værktøjer til de forskellige skift undervejs i fødslen.
Øvelser til at støtte den naturlige modning og igangsatte fødsel.
Støtte til den ordinerede planlagte igangsatte fødsel.
Snak og vejledning om muligheder for selv at støtte og afhjælpe nogle af fødslens mest almindelige udfordringer.
Information om almene anbefaliger samt relevante procedure og tilbud for både den normale, men også den mere komplicerede fødsel (dem fødende og barn).
Snak om det gode fødeteam og roller. Udfordringer herved og muligheder.
Grundig ammeforberedelse.
Almene udfordringer for en lille ny samt i det nye forældreskab og vejledning hertil.
Snak om det spirende forædreskab og tiden efter fødslen set ud fra både et psykologisk og samfundsmæssigt perspektiv.
Plads til at stille spørgsmål og få uddybende og individuel forklaring og vejledning herpå.
..samt meget MEGET mere.

Jeg glæder mig til at sende disse workshops ud i verden.

Workshop vil primært foregå i Pilateshusets dejlige lokaler i Helsingør, med god plads både at boltre sig på, men også at sidde/ligge sig komfortabelt. Dette er en vigtig prioritering for mig som jordemoder, at den fødende skal kunne bevæge sig og føle sig godt tilpas i rummet og ikke være fastlåst i ubehagelige stillinger for længe. Derudover vil der på de længere workshops tilbydes let mad samt div. drikkevarer. Vi sørger for mulighed for stabilt blodsukker hos vores deltagende par.

Her er hvad et par skiver om min måde at formidle fødselsforberedelse på:

Anbefaling fra Jesper og Camilla:
Privat fødselsforberedelse med Edith er den bedste beslutning jeg har taget for min kæreste og jeg i forbindelse med vores fødsel af vores søn.
Som førstegangsfødende gav det os ro i maven, at kunne stille alverdens spørgsmål og at have snakket om forskellige scenarier, teknikker og metoder i forhold til fødslen.
Edith er professionel til fingerspidserne og tog sig tid til at gå i dybden. Min kæreste og jeg følte os klædt rigtig godt på, til at byde vores søn velkommen.

Kærligst,
Jesper & Camilla


Cyklisk vejledning og behandling - dine indre årstider

Kommer til foråret:

Til foråret 2023 vil jeg med stor kærlig intension fordybe mig endnu dybere i den kvindelige månecyklus ud fra det østasiatisk perspektiv og "de indre årstider" og yde behandling og vejledning heri.

Via vejledning samt behandling med specifikke akupunkturpunkter/akupressur, kost, moxa, cupping, gua sha, oliepakninger mm. og med intension om at understøtte hver enkelt årstid i din cyklus, med henblik på at skabe mere balance i dit liv, din krop/psyke, styrke fertilitet eller yde bistand til gener forbundet med cykllus i alle livets faser. Helt fra livets forår og ungdom, sommeren - og sensommerens frodighed, efterårets belevenhed frem til vinterens visdom. Hver årstid med sine styrker og udfordringer. Elementer at støtte og styrke.

Jeg støtter dig som:

 • gerne vil leve mere i overensstemmelse med din indre rytme
 • ønsker at blive gravid
 • oplever ubalance relateret til din menstruationscyklus
 • der ikke menstruerer
   

Menstruationsproblematikker:

Mange døjer med smerter eller andre gener forbundet med deres menstuation og cyklus. Dette ønsker jeg at støtte med behandling, samt vejledning til støttende selvbehandling.

 

Fertillitet:

Naturens grundlæggende lovmæssigheder er svære at respektere i en verden, der berøres og påvirkes af så mange heftige og hektiske impulser som findes i vores moderne samfund. Unaturlige, set ud fra cyklusforståelse i et østasiatisk perspektiv, hvilket har konsekvenser bl.a. for vores forplantningscyklus. Med støttende behandling og vejledning, understøttes en naturlig cyklus samt fertilitet.

 

Menopause:

 

Alle er vi cykliske væsener, også når vi ikke menstuerer mere. Ikke at menstuere er som ved menstruationens start, et vendepunkt i meget af vores indre, men også i vores ydre liv. Mange oplever emotioneller samt fysiske  udfordringer ramme dem på en måde de måsle ikke før har prøvet. Stress, angst, depression, humørsvingninger, fysisk udtrættethed, tør hud, hedeture samt meget mere, kan selvsagt påvirke livglæden.
At forstå sin egen cykliske natur og få støttene behandling og vejledning til selvbehandling kan være gavnlige elementer for at du kan opnå større viden og glæde i din nuværende livsfase og mindske gener forbundet herved.


Johanne Siegumfeldt (akupunktør, jordemoder og underviser) om 'Vores Cykliske Virkelighed':

" [ "Vi lever i en cyklisk virkelighed. Alt omkring os og i os - fra det allermindste til det allerstørste, der eksisterer - er altid i en cyklisk bevægelse mellem fødsel og død og genfødsel osv.

 • døgnets rytme, som gentager sig uendeligt
 • månefaserne og menstruationscyklus, som følger månens cyklus
 • årstidernes skiften
 • graviditeten, som bevæger sig gennem sin egen cyklus ligesom årstiderne
 • det samme med fødslen og barselperioden
 • ...og alt levendes livscyklus

Den moderne livsstil har taget os gradvist længere og længere væk fra vores cykliske liv og virkelighed.

 • Med det elektriske lys er vi ikke længere tvunget til at følge døgnets rytme, men kan arbejde døgnet rundt i samme tempo.
 • Med opfindelsen af p-pillerne kan vi sætte vores naturlige måneregulerede menstruationscyklus ud af spillet - vi kan endda vælge slet ikke at have menstruation.
 • Vi holder os ikke længere til at spise det, der gror hos os lige nu i den årstid, vi er i - og som naturen har givet os, fordi det netop er dét, vi har brug for lige nu - vi kan transportere hvad som helst fra hvor som helst i verden.
 • Vi respekterer ikke graviditeten som den intense fysiske og psykiske forandringsproces, som den er - men har stor set uændrede krav og forventninger til den gravide.
 • Vi respekterer ikke fødslens naturlige rytme og cykliske natur, men styrer hvornår, hvordan og hvor hurtigt, fødslen skal forløbe.
 • Vi hærger vores klode og forstyrrer biorytmer og udsletter arter og ødelægger vores egen cykliske grundvold.
 • Vi har mistet forståelsen for den menneskelige livscyklus og vores egne behov - fra det lille barn, der forventes at skulle skilles fra sin mor længe før, det er parat til det, og sættes i en overfyldt og underbemandet institution, til den ældre, der forventes at tilbringe sine sidste år væk fra familien på et plejehjem blandt fremmede.

Når vi ikke respekterer naturens grundlæggende lovmæssigheder og lever en hektisk, forceret livsstil i et unaturligt højt tempo, har det konsekvenser - blandt andet for vores forplantningscyklus:

 • vi ved fra forskning, at en uregelmæssig døgnrytme kan påvirke hormonproduktionen og dermed fertiliteten (skiftende arbejdstider, arbejde sent om aftenen etc)
 • ubalance mellem kønshormonerne (østrogen, progesteron) & stresshormonerne (adrenalin, cortisol, DHEA) kan medføre menstruationsubalancer, som igen kan medføre fertilitetsproblemer
 • uhensigtsmæssig kost kan påvirke hormonproduktionen og dermed fertiliteten
 • vi får børn senere i vores livscyklus, hvilket kan medføre fertilitetsproblemer
 • vi respekterer ikke graviditetens cykliske natur, hvilket kan medføre graviditetskomplikationer
 • stress og fremmedgørelse overfor sin egen natur kan give vanskeligheder med overgivelse moderrollen
 • vi respekterer ikke barselperioden som den fundamentalt afgørende periode, den er, hvilket medfører ammeproblemer, tilknytningsproblemer og følelsesmæssige problemer for mor og barn" ]"

* Siegumfeldt, Johanne, 2022

 


FIND MIG HER

Book mig til udkørsel lokalt og i hele Nordsjælland.

Kliniklokaler i Pilateshuset Helsingør; Hovedvagtstræde 1, 3000 Helsingør.

E-mail: edith.mihura1@gmail.com
Instagram: @jordemoderedithmihura
Favebook: @jordemoderedithmihura

Booking direkte via DETTE LINK


Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk